úterý 16. prosince 2014

Zářivý univerzální úsměv dokonalých žen

Stačí otevřít jakékoliv noviny, či stránky a vykouknou na Vás dívenky velikosti nula. Našpulená ústa a bradička lehce skloněná dolů. Vypočítaný nádech pro zip i společenské uznání. Ta, která prochází se smířlivým úsměvem zahalena do šatů mimo chápání boha konfekce, jeví se dosti podivným tvorem.



V článcích jsou popisovány jako intelektuálky, ty, co mají rozhodně skrývat 'ta kila navíc', outsiderky, ty, co žijí nutně nezdravě, v diskuzích jsou označovány za líné a neatraktivní, závistivé. V očích ostatních nemají právo znát tajemství sportu, zdravé stravy, nemohou být angažované... Zralé ženy už také (snad mimo hereček) nic nečeká, tedy kromě inkontinenčních plen a hlídání vnoučat...



Krutá klišé našeho 'vyspělého' století. Mne zajímají ty ostatní - mimoňovité láskyplné ženy všeho věku. Zajímavé osobnosti, které mají mnoho vrstev. Hned si všímám těch, které oblečení doplňuje, na rozdíl od těch, které kopírují všeobecný styl a tím je oblečení tvoří. Tiše se směji těm, které musí koupit kdejakou věc, či myšlenku.
Módní názory, módní slova... Co to znamená? Jsou tak skutečně šťastné? Nebo jsou jen šťastné, že se neodlišují. Že mohou zapadnout?! Že letos všechny nakupují karimatky a tahají lana zavěšená ze stropu? Nebo, že všechny jedí lisované chleby a zapíjí to ječmenem? Brr. Někdy mi to přijde legrační, někdy smutné.
Proč nosit boty na podpatku, když neladí s mým já!  A proč se nenutit do áčkových rukávů nebo kovových přezek, vykládaných motýlů a hranatých brýlí? Pomůže mi květovaná sukně k větší lásce k přírodě? Musím nosit kostkovanou šálu nebo leoparda na firemní večírek? A proč se v restauracích místo zábavy řeší to, kolik toho, kdo snědl a kolik asi přibere? A proč nedáváme tělu to, co potřebuje? Což není cukr, ale láska?! A proč se stále s někým srovnáváme? Proč netvoříme? 
Stačí neuhlídat hranice svojí obětavosti. Stačí rozmělnit svoji duši v plínkách, nákupech a návštěvách veterináře se slepým psem... Vše doháníme v době, kdy máme odpočívat... Hodiny spánku mizí v nenávratnu a s ním i energie, která nám dříve umožnila tančit dlouhé hodiny. Proč je nutné věnovat se svému koníčku, ačkoliv doma sedá prach? 
V momentu, kdy se vychýlíme ze svého středu už jen tím, že na sebe dostatečně nemyslíme, začne nás tělo napřed jemně, později bolestivě upozorňovat na chybu... Hodným holkám se to stane lehce. Každá by měla mít předepsány dvě věci - spánek a laskavost, kterou jí ostatní budou dávkovat každý den před snídaní. Je fér si udělat čas od času malou radost... A na to bychom měly myslet, až si půjdeme pro svůj kousek oblečení, třeba k Libuši. Představte si, že se urazila, když jsem chtěla, aby mi vzala míru na kalhoty! Ona to má v oku. Ví, že oblečení s námi musí rezonovat, musí být vidět kým jsme... 

A tohle jste vy, které máme rády... 

M.





Všechny fotky z přehlídky (a další naše oblíbené ženy) najdete zde.











Žádné komentáře:

Okomentovat